Tutkimus- ja
kuntoutusarviopalvelut

Palveluja tarjotaan eri ikäisille henkilöille, joilla on vaikeita oppimishäiriöitä ja/tai kehitysvamma ja jotka tarvitsevat kasvun ja kehityksen tai toiminta-, itsemääräämis- tai työkyvyn arviointia kuntoutumisen yksilöllistä arviointia varten.

Palvelujen tavoitteena on henkilön elämän hallinta, arjen sujuvuus ja arjen järjestäminen kuntouttavaksi. Se tehdään yhteistyössä läheisten ja verkostotoimijoiden kanssa.

Palvelut pohjautuvat asiakaslähtöiseen tarpeen arviointiin. Kuntoutumisen suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa hyödynnetään moniammatillisen työryhmän asiantuntemusta.

Palvelut voidaan tuottaa asiakkaan omassa arkiympäristössä, polikliinisesti osaamiskeskuksessa tai digitaalisina etäpalveluina.

Kuntoutuspalvelut

Palveluja tarjotaan eri–ikäisille henkilöille, joilla on vaikeita oppimishäiriöitä ja/tai kehitysvamma ja jotka tarvitsevat fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn haasteiden vuoksi kuntoutusta.

Kuntoutuspalveluihin ohjautuu henkilöitä, joille ei löydy riittävästi ratkaisuja peruspalveluista.

Palvelujen tavoitteena on  henkilön elämän hallinta, arjen sujuvuus ja arjen järjestäminen kuntouttavaksi. Se tehdään yhteistyössä läheisten ja verkostotoimijoiden kanssa.

Kuntoutusjakson aikana pyritään yhdessä asiakkaan ja hänen verkostonsa kanssa löytämään ratkaisuja haasteisiin, jotta asiakas voi palata kotiinsa tai omaan asuinyksikköönsä.

Kuntoutusjakson sisällöt sovitaan yksilöllisesti, yhdessä asiakkaan, tämän läheisten, peruspalveluverkoston ja osaamiskeskuksen moniammatillisen tiimin kanssa.

Palvelut voidaan tuottaa avokuntoutuksena asiakkaan omassa arkiympäristössä, polikliinisesti tai osastokuntoutuksena osaamiskeskuksessa. Palveluja tuotetaan myös digitaalisina etäpalveluina.

Lomakkeet

QR-koodi asiakaspalautteeseen

Asiakaspalvelu 050 4041 030

Poliklinikka avoinna arkisin klo 8.00-13.00.

Lue takaisinsoittopalvelusta

Kehitysvammahuollon asiakasrekisteri

Käytämme evästeitä verkkosivuillamme parantaaksemme käyttäjäkokemusta. Lue lisää tietosuojaselosteestamme.